Peeter Burgeik (1959) verkent in zijn werk de mogelijkheden om op basis van traditionele grafische technieken, zoals gravure, mezzotint en litho, commentaar te leveren op de toenemende vluchtigheid van het menselijke bestaan. Zowel in de keuze van zijn thema’s als in het gevolgde creatieve proces zet Burgeik zich af tegen de hectische iconografie van het internet tijdperk. De gehanteerde vorm die intensieve en langdurige bewerking en een direct contact met de materie vereist, schept ruimte voor contemplatie en reflectie.

Peeter is zijn loopbaan als beeldend kunstenaar grotendeels autodidact begonnen, maar hij is in de loop der jaren goed bijgespijkerd door Ada de Koning, Aad Hekker, Filip le Roy en Georg Hadeler. Peeter's oeuvre weerspiegelt in context, uitvoering en onderwerp de contrasten van het leven en een gevoel voor humor.

Het grafische werk is sober en ingetogen bij traditionele diepdruk technieken (droge naald, mezzotint en etsen), fluoriceert knallend in de hoogdruk (lino en houtsneden), terwijl de vlak- & doordruk technieken (silkscreen, sjabloondruk en lithografie) een sterk schilderachtige impressie geven van alledaagse gebeurtenissen en taferelen.

 

Overig

Naast de drukke en stressvolle lithografie mag Peeter zich graag overgeven aan zijn hobby.

KvK-nr. 34339364